HKU X verbindt organisaties met de ontwerpkracht van creatief professionals.

WIL JIJ SAMENWERKEN MET DE TALENTEN VAN HKU X?

Steeds meer organisaties zijn op zoek naar creatieve makers of denkers die hun ontwerpkracht loslaten op complexe uitdagingen. HKU X brengt zinvolle verbindingen tot stand tussen deze jonge creatieven en organisaties.

Een samenwerking krijgt meestal als volgt vorm:

  • We delen jouw vraagstuk middels een ‘open call’ binnen onze community.
  • Of we zoeken gericht naar een specifieke creatief professional binnen ons netwerk.
  • Of we cureren werk voor bijvoorbeeld een expositie.
  • Of we begeleiden een intensieve ontwerpopdracht waarin een interdisciplinair team samenwerkt met een bedrijf, overheidsinstelling of NGO.

We hebben succesvolle matches tot stand gebracht tussen HKU’ers en o.a. Gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat, Huis voor Klokkenluiders, OnzeTaal, Museum de Fundatie, de Politieacademie en De Nederlandsche Bank.

Jij zoekt een creatieve oplossing, wij willen impact maken.

Waarom samenwerken?

Samenwerkingspartners van HKU X krijgen een plek in ons innovatie-ecosysteem. Jij levert cases of vraagstukken aan en HKU X koppelt daar recent afgestudeerden aan vanuit HKU. De geselecteerde HKU’ers zijn opgeleid tot creatief professionals en staan klaar om impact te maken.

HKU X geeft je toegang tot de ontwerpkracht van deze jonge creatieven: ze helpen je antwoorden te formuleren op vraagstukken, geven verandertrajecten vorm, versnellen innovaties of bieden een ander perspectief. Als partner bied je hen toegang tot het juiste netwerk, de juiste context of het juiste platform.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met accountmanager Jitske Hirs:Contact opnemen

CASE: De Nederlandsche Bank

Het hoofdkantoor van DNB op het Frederiksplein gaat grondig op de schop, waardoor de bank de komende drie jaar elders gehuisvest is. ‘Het gebouw is nu een soort bunker, en straks wordt het heel open, met een publieke binnentuin. De bank wilde in aanloop daar naartoe al meer in contact komen met de omgeving’, vertelt Femke Beers, sociaal innovator en oud-student Crossover Creativity.

Samen met andere HKU-alumni Manon Poliste (ruimtelijk ontwerper) en Suzan Hijink (illustrator) kreeg Beers deze opdracht mee van DNB. Het multidisciplinaire team werkte vervolgens in stappen naar het uiteindelijke ontwerp toe. Beers: ‘We hebben een aantal richtingen verkend en zijn uiteindelijk echt voor de kunstinsteek gegaan. Het moest niet een soort infographic of reclame-zuil voor DNB worden, maar een op zichzelf staand werk, wat linkt aan thema’s waar de bank voor staat.’

Lees meer over dit project

CASE: POSITIVE SOUND

Muziektechnologen Matthee de Bruin en Nathan Marcus, theatermaker Malou Palmboom en ruimtelijk ontwerper Jennifer Foster hebben onderzoek verricht naar de mogelijkheden van een gezonder Beurskwartier vanuit het perspectief van geluid. Het Beurskwartier is een nieuw te verrijzen wijk bij de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit heeft geleid tot een rapport met stevige aanbevelingen voor een omgeving waar geluid geen omgevingslawaai is, maar een positieve ervaring die bewust is ontworpen.

Bezoek de website

CASE: expositie in Museum De Fundatie

HKU en Museum De Fundatie werken samen in de expositie “Van Wie Is De Wereld?” .

Het museum heeft HKU gevraagd om vanuit verschillende kunstdisciplines afgestudeerde makers te vinden die werk hebben gemaakt over het onderwerp activisme. Ook kersverse alumni die deelnemen aan het HKU X-programma hebben hieraan meegewerkt. Het leuke is dat hun werk nu in een museum hangt naast het werk van al gevestigde alumni van HKU.

Lees meer over dit project

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met accountmanager Jitske Hirs:Contact opnemen

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met accountmanager Jitske Hirs:Contact opnemen