HKU X verbindt organisaties met de ontwerpkracht van jonge creatieven.

WIL JIJ SAMENWERKEN MET DE TALENTEN VAN HKU X?

Steeds meer organisaties zijn op zoek naar creatieve makers of denkers die hun ontwerpkracht loslaten op complexe uitdagingen. HKU X brengt zinvolle verbindingen tot stand tussen deze jonge creatieven en organisaties.

Met gerichte matchmaking koppelen we de juiste persoon aan jouw vraagstuk. Ook begeleiden we intensieve ontwerpopdrachten waarin een interdisciplinair team samenwerkt met een bedrijf, overheidsinstelling of NGO.

We hebben succesvolle koppelingen tot stand gebracht tussen creatieven en o.a. Gemeente Utrecht, Rijkswaterstaat, Museum de Fundatie, de Politieacademie en De Nederlandsche Bank.

Jij zoekt een creatieve oplossing, wij willen impact maken.

Waarom samenwerken?

Samenwerkingspartners van HKU X krijgen een plek in ons innovatie-ecosysteem. Jij levert cases of vraagstukken aan en HKU X koppelt daar recent afgestudeerden of alumni aan vanuit HKU. De geselecteerde HKU’ers zijn opgeleid tot creatieve professionals en staan klaar om impact te maken.

HKU X geeft je toegang tot de ontwerpkracht van deze jonge creatieven: ze helpen je antwoorden te formuleren op vraagstukken, geven verandertrajecten vorm, versnellen innovaties of bieden een ander perspectief. Als partner bied je hen toegang tot het juiste netwerk, de juiste context of het juiste platform.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met accountmanager Jitske Hirs:Contact opnemen

CASE: ONGEREMD

Het team van Ongeremd (vijf alumni van HKU Design) ontwikkelde in samenwerking met centrum voor hulpmiddelen Vegro een prototype voor een uittrekbare ‘rolstoelbank’. Deze oplossing vergemakkelijkt sociale interactie doordat vrienden, familie en hulpverleners eenvoudig op ooghoogte van rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen. Dat voorkomt ongemakkelijk omhoog/omlaag kijken.

HKU X ondersteunde het team met het binnenhalen van financiering voor marktonderzoek. Ook bereikte het idee via de HKU-Facebookpagina 1 miljoen mensen. De bijbehorende reacties en discussies leidden direct tot waardevolle aanvullingen voor het marktonderzoek.

Meer over Ongeremd

CASE: POSITIVE SOUND

Muziektechnologen Matthee de Bruin en Nathan Marcus, theatermaker Malou Palmboom en ruimtelijk ontwerper Jennifer Foster hebben onderzoek verricht naar de mogelijkheden van een gezonder Beurskwartier vanuit het perspectief van geluid. Het Beurskwartier is een nieuw te verrijzen wijk bij de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit heeft geleid tot een rapport met stevige aanbevelingen voor een omgeving waar geluid geen omgevingslawaai is, maar een positieve ervaring die bewust is ontworpen.

Bezoek de website

CASE: LUISTERPAAL

Met de luisterpaal krijgt een oude ANWB-praatpaal een tweede leven. Maker is Paul Hohner, die de Luisterpaal heeft ontworpen samen met Lucy van Dorst. Inmiddels zijn ze ieder hun eigen weg gegaan, maar binnen HKU X ontwikkelt Paul de luisterpaal en andere participatietools om in verschillende Utrechtse wijken en andere gemeenten in te zetten.

Mede dankzij HKU X heeft de Luisterpaal op verschillende festivals gestaan, waaronder ADF Live.

Bekijk meer van Paul Hohner

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met accountmanager Jitske Hirs:Contact opnemen