Ontdek ons professionaliseringaanbod voor docenten

Professionaliseren op het gebied van creatief ondernemerschap en ondernemerschapsonderwijs

HKU X is er ook voor docenten, studieleiders en schools die willen werken aan een creatief-ondernemende houding bij HKU-studenten. Vind je het fijn om hierover in gesprek te gaan? Kom dan vooral in contact. HKU X biedt maatwerk voor jou, binnen deze kaders:

1. Samenwerken met externe partners

2. Advies bij ondernemerschapsonderwijs

3. Coaching en ondernemerschapsloket

1. Samenwerken met externe partners

Zie je interessante samenwerkingen voorbijkomen tussen HKU en externe partners? Bijvoorbeeld bij musea, gemeenten, podia? Dat kan ook in jouw onderwijs! Bijvoorbeeld in 1 les, of juist in een heel blok of semester. Met het grote netwerk van HKU en de expertise van HKU X maken we veel samenwerkingen mogelijk.

HKU-relatiemanager Jitske Hirs gaat graag met je in gesprek. Stuur je een mail om je interesse te tonen? Grote kans dat je meteen aan de slag kunt. jitske.hirs@hku.nl

“Ik deel het warme netwerk van HKU met onderwijs, docenten en alumni. Denk aan musea en organisaties uit de culturele sector, overheden, bedrijven en NGO’s.” – Jitske Hirs

2. Advies bij ondernemerschapsonderwijs

Wil je meer te weten komen over specifieke thema’s of inhoud met betrekking tot creatief ondernemerschap? We helpen je bij het vernieuwen van je ondernemerschapsonderwijs! In een gesprek deelt een collega van HKU X diens eigen kennis, vaardigheden en didactische werkvormen met jou. Zo ben jij in staat om deze kennis zelfstandig over te brengen aan studenten.

Alles is mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan:
* Werken aan een ondernemende houding in alle jaarlagen
* Een workshop over de financieringsmix van makers, zonder dat het droge kost wordt
* Samen een programma opzetten om studenten beter te leren pitchen
* Een toolkit die je kunt inzetten voor onderwijs over stakeholders

“Tijdens het ontwikkelen van mijn vak ‘Markt’ wilde ik iets doen aan het beeld van studenten over ondernemen. Een adviesgesprek met HKU X mondde uiteindelijk uit in een nieuwe lessenreeks.” – Gerrit, docent AD Connected Design

3. Coaching en ondernemerschapsloket

Wist je dat HKU X ook een loket voor docenten is? Ook juist voor docenten die een eigen maakpraktijk naast een HKU-aanstelling hebben. Zo kun je bijvoorbeeld:
… hulp krijgen bij het vinden en aanvragen van de juiste financiering
… werken aan je eigen creatieve onderneming
… elkaar up-to-date houden over wat er speelt in de sector

Mail naar hkux@hku.nl, dan plannen we iets in!

Hier had jouw citaat kunnen staan! Deel hem met hkux@hku.nl.

💡 Goed om te weten:

* We werken volgens het principe samen leren: wij hebben je iets te bieden, maar jij ons zeker ook. Bijvoorbeeld specifieke kennis over je eigen werkveld!

* Mogelijkheden uit je netwerk passen soms niet in jouw onderwijs maar misschien wel in HKU X.

* Het is mogelijk om je DI-uren in te zetten bij HKU X in het kader van professionalisering.

* Het team van HKU X kent verschillende achtergronden (podiumkunsten, fine art, design, innovatie, financiën, etc.). Zo kunnen we de teamleden inhoudelijk goed matchen aan een bepaalde discipline of type vraagstuk.

* Als docent ben je, naast maatwerk, ook van harte welkom bij het reguliere programma van HKU X. Bekijk hier de agenda van HKU X.

Meer informatie of een adviesvraag? Mail hkux@hku.nl.