HKU X is de community voor afstudeerders en alumni die impact willen maken.

Waarom HKU X?

Of je nu een onderneming wilt beginnen, een veelbelovend afstudeerproject doorontwikkelt of creatieve samenwerking zoekt: HKU X stelt je in staat snel stappen te zetten. Onze community bestaat uit afstudeerders van alle HKU-opleidingen en een mix aan disciplines.

Met behulp van ons netwerk, door intensieve workshops, coaching en ontwerpopdrachten leg je snel nieuwe verbindingen en creëer je het netwerk dat je nodig hebt om jouw impact te vermenigvuldigen.

Ondernemerschap gaat om het ontdekken, beoordelen en benutten van kansen.

Wat doe je bij HKU X?

Als deelnemer in HKU X werk je zelfstandig aan je idee, project of onderneming. Ook doe je mee aan gezamenlijke activiteiten die iedereen verder helpen.

Denk aan ontwerpsessies, gastcolleges, pitchtraining, netwerkmomenten, bedrijfsbezoeken, workshops en lezingen over relevante onderwerpen zoals auteursrecht en financiering.

Tijdens ‘Multiplier Days’ kom je bij elkaar voor deze en andere programmaonderdelen. Daarnaast zijn er wekelijks inloopmomenten waar je met je vragen terecht kunt bij de experts van HKU X.

Wie zijn HKU X?

Het team van HKU X bestaat uit (v.l.n.r.):

– Sjoerd Wennekes, coach en innovatieadviseur
– Arlette Kerkhof, directeur
– Tom van de Wetering, projectleider
– Jitske Hirs, account manager
– Lotte Walrave, community manager

HKU X heeft een eigen ruimte op de HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan 50. Meteen links na de schuifdeuren!

Coach: Sjoerd Wennekes

Al meer dan 11 jaar ben ik ondernemer in de gamesindustrie en een hele enthousiaste nerd. Zo ben ik onder andere de medeoprichter van toegepast gamebedrijf Active Cues (bekend van de Tovertafel) en creatief gamebedrijf Monobanda. Voor Tovertafel ben ik nu nog steeds enkele dagen per week werkzaam als International New Business Manager. Ik vind het belangrijk dat ik als HKU-X coach ook “gewoon” werkzaam in het bedrijfsleven ben, en hierdoor steeds weer nieuwe dingen leer zodat mijn inzichten scherp blijven.
Graag help ik je met de ondernemersvragen en -perikelen waar je als startende professional tegenaan loopt. Mail hkux@hku.nl.

Coach: Lotte Walrave

Na het afronden van haar studie @hku_kunst_en_economie heeft Lotte meegewerkt aan de realisatie van broedplaats @vechtclubxl, waar inmiddels 150 makers hun werkplek hebben. Als community manager van Vechtclub XL zag ze van dichtbij hoe belangrijk het is om als creatieven samen op te trekken: elkaar inspireren, kennis en je netwerk delen. Lotte is nu aanspreekpunt van HKU X en kan je doorverwijzen naar docenten/coaches binnen HKU en creatieve professionals buiten HKU. Daarnaast zit Lotte -als jongste lid!- in de adviescommissie van Culturele Zaken, waar ze subsidie aanvragen leest en Gemeente Utrecht adviseert.
Heb je ondernemersvragen, ben je opzoek naar een contact of wil je ergens over sparren? Mail hkux@hku.nl.

Coach: Tom van de Wetering

Bij HKU X ontwerpt Tom programma’s en workshops die je een stap vooruit helpen als creatief ondernemer. Je kunt bijvoorbeeld bij hem terecht als je een aanvraag wil doen voor een SIA Take-off haalbaarheidsonderzoek of als je wil werken aan je verdienmodel. Daarnaast koppelt hij regelmatig alumni van HKU X aan studenten van Kunst&Economie waar hij een dag in de week werkt als docent.
Heb je ondernemersvragen, ben je opzoek naar een contact of wil je ergens over sparren? Mail hkux@hku.nl.

Meld je aan voor de volgende ronde (september 2020)Meld je aan