HKU X is de community voor afstudeerders en alumni die impact willen maken.

Ondernemerschap gaat om het ontdekken, beoordelen en benutten van kansen.

Wat doe je bij HKU X?

Als deelnemer in HKU X werk je zelfstandig aan je idee, project of onderneming. Je neemt deel aan activiteiten die iedereen een stap verder helpen. Denk aan ontwerpsessies, gastcolleges, pitchtraining, netwerkmomenten, bedrijfsbezoeken, workshops en lezingen over relevante onderwerpen zoals auteursrecht en financiering.

Deelnemers kunnen binnen vier thema’s workshops volgen en een beroep doen op de coaches. Daarnaast is er op vrijdagen een gezamenlijk lunchmoment waar je welkom bent om ervaringen uit te wisselen over de voortgang van je project.

Wie zijn er onderdeel van het HKU X team?

Coach: Sjoerd Wennekes

Al meer dan 11 jaar is Sjoerd ondernemer in de gamesindustrie en een hele enthousiaste nerd. Sjoerd is medeoprichter van toegepast gamebedrijf Active Cues (bekend van de Tovertafel) en creatief gamebedrijf Monobanda. Voor Tovertafel werkt hij als International New Business Manager en vertrekt hij binnenkort naar Canada. Sjoerd vindt het belangrijk om werkzijn te zijn in het bedrijfsleven, waardoor hij steeds weer nieuwe dingen leert en scherp blijft. Mail Sjoerd op sjoerd.wennekes@hku.nl met ondernemersvragen en -perikelen waar je als startende professional tegenaan loopt.

Coach: Lotte Walrave

Na het afronden van haar HKU studie Kunst&Economie heeft Lotte meegewerkt aan de realisatie van broedplaats Vechtclub XL, waar inmiddels 150 makers hun werkplek hebben. Als community manager van Vechtclub XL zag ze van dichtbij hoe belangrijk het is om als creatieven samen op te trekken: elkaar inspireren, kennis en je netwerk delen. Lotte is nu aanspreekpunt van HKU X en kan je doorverwijzen naar docenten/coaches binnen HKU en creatieve professionals buiten HKU. Daarnaast zit Lotte -als jongste lid!- in de adviescommissie van Culturele Zaken, waar ze subsidie aanvragen leest en Gemeente Utrecht adviseert.
Heb je ondernemersvragen, ben je opzoek naar een contact of wil je ergens over sparren? Mail lotte.walrave@hku.nl

Coach: Tom van de Wetering

Bij HKU X ontwerpt Tom programma’s en workshops die je een stap vooruit helpen als creatief ondernemer. Je kunt bijvoorbeeld bij hem terecht als je een aanvraag wil doen voor een SIA Take-Off haalbaarheidsonderzoek of als je wil werken aan je verdienmodel. Daarnaast koppelt hij regelmatig alumni van HKU X aan studenten van Kunst&Economie waar hij een dag in de week werkt als docent. Wil je deelnemen aan de SIA Take-Off regelingen of sparren over je verdienmodel? Mail tom.vandewetering@hku.nl

Meld je aan voor de volgende HKU X lichting (september 2020)Meld je aan