SAMENWERKEN MET CREATIEVEN: WHAT’S THE NEXT STEP?

EVENT 28 september 2023

Samenwerken met creatieven: what’s the next step?

Organisaties zien steeds beter in dat creatieve professionals inspirerende en innovatieve oplossingen kunnen bedenken voor complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld in de zorg of bij de gemeente. Zo wordt creatief talent op nieuwe plekken ingezet! Maar, de ‘hoe’ blijft nog vaak achterwege. Hoe zet je een samenwerking tussen een publieke/private partij en een creatieve maker op? Hoe verdeel je rollen en verantwoordelijkheden? Hoe spreek je elkaars taal? Hoe financier je een samenwerkingsproject?

Op 28 september bieden kunsthogescholen ArtEZ, AHK & HKU de eerste (praktische) inzichten.

Voor genodigden

Als genodigde speel je daarnaast een belangrijke rol in de doorontwikkeling van innovatief werken. Op 28 september inventariseren de kunsthogescholen wat er van elke aanwezige partij nodig is om een effectieve samenwerking op te zetten met creatieven.

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR HET AANMELDFORMULIER

Achtergrond

In de periode 2021-2023 hebben kunsthogescholen ArtEZ, AHK en HKU in samenwerking met studenten, MKB-partijen en onderzoekers traineeships ontwikkeld en onderzocht, ondersteund door Regieorgaan SIA. Doel van de pilot is om een impuls te geven bij MKB-partijen om het innovatieve vermogen van creatieve kunsthogeschool studenten in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken. Op 28 september 2023 bouwen we voort op de uitkomsten van deze pilot en het onderzoek.

Raak geïnspireerd door…

  • Praktische en inhoudelijke rondetafelgesprekken
  • Voorbeelden en best practices uit de praktijk
  • Gesprekken tussen opdrachtgevers en creatieven
  • Plaatsing van het vraagstuk in de groeipotentie van de culturele en creatieve sector en haar verdienvermogen

Op 28 september zal een mix aanwezig zijn van creatieve professionals, onderwijs, MKB, publieke organisaties, overheden en onderzoekers.

Genodigden: Meld je aan

Vul hieronder het aanmeldingsformulier in. Er is beperkt aantal plek. Je ontvangt eind augustus meer informatie in de mailbox.

  • 28 september 2023
  • 13:00-17:30 met aansluitend een borrel met creatieve makers
  • Ina Boudier-Bakkerlaan 50, 3582 VA Utrecht

Nog vragen? Mail projectleider Marjolein Marzacu via marjolein.marzacu@hku.nl.