HKU X IS DE RUIMTE VOOR AFGESTUDEERDEN DIE VERDER WILLEN MET HUN ONDERNEMING OF AFSTUDEERPROJECT.

HOE WERKT HET?

In HKU X werk je als afgestudeerde verder aan je idee, project of onderneming. Door middel van persoonlijke coaching, gezamenlijke workshops en gerichte ontwerpopdrachten zet je snel stappen als creatief professional.

Deelnemers komen van alle HKU-opleidingen en vormen een mix aan disciplines. Hierdoor leg je snel nieuwe verbindingen en creëer je het netwerk dat je nodig hebt om impact te maken.

Wanneer kun je deelnemen aan HKU X?

✔ 0 tot 3 jaar afgestudeerd aan HKU
✔ je wilt impact maken binnen of buiten de kunsten
✔ je beseft dat je daar een sterk netwerk voor nodig hebt
✔ je bent bereid actief deel te nemen aan minstens 1 van de 4 thema’s
✔ je bent bereid je geleerde lessen te delen met een nieuwe generatie HKU’ers

Wil jij deel uitmaken van onze community?Meld je aan!

Aanmeldformulier HKU X

In september start het nieuwe traject voor afstudeerders lichting 2021. Tot 1 juli 2021 kun je je aanmelden. Met ondernemersvragen mag je altijd binnenlopen in HKU X, mailen naar hkux@hku.nl of appen naar 06-23076284.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen? Mail hkux@hku.nl of app 06-23076284

PROGRAMMA HKU X

Het programma van HKU X kent 4 thema’s. Je kunt zelf kiezen aan welke thema’s je deelneemt, afhankelijk van waar je met je project of onderneming tegenaan loopt en welke kennis je al hebt of nog mist. Binnen een thema volg je 4 workshops en spar je met andere HKU-alumni over hoe je de kennis in praktijk brengt.

A: Je impact ontwerpen

De 4 workshops binnen ‘Impact ontwerpen’ helpen je om te verkennen welke kanten je op kunt met je talent en waar kansen liggen om te verdienen met het maken van impact. Hoe ziet je aanbod eruit? Zijn het producten of diensten? En welke partners heb je nodig?

B: Je impact delen

De 4 workshops binnen ‘Impact delen’ helpen je om je impact, je producten en je diensten heel helder te beschrijven en te pitchen voor verschillende doelgroepen, zowel fysiek als online.

C: Je impact vastleggen

De 4 workshops binnen ‘Impact vastleggen’ helpen je met lastige kwesties als eigendomsrecht (welk deel van je project is van jou?) en het ontwerpen van samenwerkingsovereenkomsten met teamleden en externe partners.

D: Je impact verzilveren

De 4 workshops binnen ‘Impact verzilveren’ helpen je met het bepalen van een goede (uur)prijs voor je werk, het opstellen van offertes en het schrijven van een goede fondsaanvraag inclusief begroting.

Wil je deel uitmaken van onze community?Meld je aan

DOORLOPEND PROGRAMMA

Naast het workshopprogramma kun je komen flexwerken en deelnemen aan andere activiteiten in de ruimte van HKU X (locatie IBB).

HKU X lunch
Elke eerste vrijdag van de maand van 12:00-14:00 uur.

Coaching
Op afspraak, mail naar hkux@hku.nl of app 06-23076284.

Open ruimte
Organiseer zélf iets in HKU X of doe een suggestie.

Vragen? Mail hkux@hku.nl of app 06-23076284

HKU X Agency

Verschillende potentiële opdrachtgevers, fondsen, festivals, musea en andere podia kloppen aan bij HKU X met opdrachten, expositieplekken of andere kansen. HKU X deelt deze oproepen met de community en biedt coaching bij het ontwikkelen van een voorstel, fondsaanvraag of begroting.

Doe mee met de volgende lichtingMeld je aan

CASE: CUESPOT

CueSpot is software die de communicatie tussen (film)regisseur en componist eenvoudiger maakt. Gemaakt door alumni Muziek en Technologie Devin de Vries, Jeroen Jaspers en Bas van Win, die samen NOZEM Audio vormen.

CueSpot regelt alles ‘in the cloud’: afspelen, uitproberen, wijzigen en commentaar geven kan allemaal in één moeite door, veel sneller dan wanneer je grote bestanden heen en weer moet verzenden. Met name interessant voor filmmakers met een klein budget, maar eigenlijk voor alle makers.

In samenwerking met HKU X is financiering binnengehaald voor een haalbaarheids- en martkonderzoek. Dit maakte het mogelijk CueSpot te presenteren op het toonaangevende NAMM-congres in de VS.

Ontdek NOZEM Audio

“HKU X HEEFT ONS ONDERSTEUND BIJ HET VERWERVEN VAN FINANCIERING VOOR VERDER MARKTONDERZOEK.”

CASE: OPGROEIKAARTEN

“Een samenleving waarin iedereen mee kan doen, begint met toegankelijke informatie.”

Onder de naam Studio Flessenpost specialiseren Simone van Daelen en Marleen Klapwijk zich in communicatiemiddelen voor gesprekken over complexe zorg- en welzijnskwesties met laagtaalvaardigen. Deze middelen kunnen worden ingezet door medewerkers van gemeentes, zorginstanties, consultatiebureaus en andere organisaties.

Voorbeelden zijn de Opgroeikaarten voor gesprekken op consultatiebureaus en de traktatieschaal, om ouders en kinderen op een positieve manier anders laten te kijken naar trakteren op school.

HKU X heeft de oprichters geholpen opdrachten binnen te halen en ondersteund bij de groei van het eigen netwerk.

Meer zien van Studio Flessenpost

“DANKZIJ HKU X GINGEN DEUREN VOOR ONS OPEN DIE ANDERS GESLOTEN WAREN GEBLEVEN”

CASE: ONGEREMD

Het team van Ongeremd (vijf alumni van HKU Design) ontwikkelde in samenwerking met centrum voor hulpmiddelen Vegro een prototype voor een uittrekbare ‘rolstoelbank’. Deze oplossing vergemakkelijkt sociale interactie doordat vrienden, familie en hulpverleners eenvoudig op ooghoogte van rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen. Dat voorkomt ongemakkelijk omhoog/omlaag kijken.

HKU X ondersteunde het team met het binnenhalen van financiering voor marktonderzoek. Ook bereikte het idee via de HKU-Facebookpagina 1 miljoen mensen. De bijbehorende reacties en discussies leidden direct tot waardevolle aanvullingen voor het marktonderzoek.

Meer over Ongeremd

Doe mee met de volgende lichtingMeld je aan

Veelgestelde vragen

Ik werk momenteel niet aan een concreet project, maar ik ben wel gestart als ZZP’er. Kan ik mij ook aanmelden voor HKU X?
Ja, dat kan! Wel haal je er het meeste uit als je een concreet project hebt om aan te werken, maar dit kan ook het opzetten van je eigen bedrijf zijn.

Ik heb een prototype/eerste versie ontwikkeld en wil dat verder ontwikkelen, kan dat bij HKU X?
Ja, daar is HKU X voor bedoeld. Mogelijk is het aanvragen van Take-off-financiering interessant voor jou. Vraag via hkux@hku.nl om meer informatie.

In hoeverre ben ik verplicht om aan alle workshops mee te doen?
Je kiest zelf één of meer voor jou relevante workshopthema’s, niets is verplicht binnen HKU X. We bouwen wel aan een hechte community, dus waarderen het als je deelneemt en je proces deelt met anderen.

Kan ik een eigen vaste werkplek krijgen?
HKU X is ingericht als flexwerkruimte, zonder vaste plaatsen. Zo kan iedereen gebruik maken van de plek. Je krijgt een kluisje waar je waardevolle spullen in kunt achterlaten op de dagen dat je er niet bent.

Moet ik verplicht samenwerken met andere mensen van HKU X aan mijn project?
Nee, niets is verplicht. De diversiteit aan disciplines in HKU X maakt samenwerken wel interessant, dus ga ervoor als je een mooie kans ziet!

Ik ben mijn bedrijf begonnen met iemand die niet aan de HKU heeft gestudeerd, kan ik ons toch aanmelden bij HKU X?
Ja dat mag! Zo lang er binnen je team minstens één iemand van HKU komt zijn jullie van harte welkom.

Ik ben (nog) niet afgestudeerd, mag ik mij toch al aanmelden?
Ja ook dat is mogelijk! Veel opleidingen bieden hiervoor de ruimte in de vorm van een alternatieve stage of in het afstudeerjaar.

Kost het geld?
De coaching, programma’s en werkplekken binnen HKU X kunnen we voorlopig gratis aanbieden aan HKU-ers en recent afgestudeerden. We vragen je wel om na afloop iets terug te doen, bijvoorbeeld in de vorm van een gastcollege voor je oude studie, voorlichting op de Open Dag of door een aantal ontwerpuren voor ons in te zetten.

Meer vragen? Mail hkux@hku.nl
of app 06-23076284.

Doe mee met de volgende lichtingMeld je aan