De SIA Take-offsubsidie is voor de hbo'er met een creatief idee dat mogelijk een oplossing vormt voor een maatschappelijk probleem. Verschillende X-ers vroegen de afgelopen jaren deze subsidie aan. Is het ook wat voor jou? Lees de verhalen, laat je inspireren en scroll naar beneden voor meer info!

‘Een Waan-zinnig Gesprek’
Hoe maak je een kaartspel voor de zorg dat niet alleen inhoudelijk van meerwaarde is, maar ook qua uitstraling boven het bestaande aanbod uitstijgt? Voor die onderzoeksvraag werd in 2020 de SIA Take-offsubsidie toegekend aan Twan de Vaal, ontwerper en alumnus van de master Crossover Creativity aan HKU.
Lees meer >

Kunst-S
In 2020 studeerde Lisanne Kamphuis af bij Product Design aan HKU met een fotoserie die de onverwachte schoonheid van plastic afval laat zien. De industrie toonde al gauw belangstelling voor Lisannes werk. Om te onderzoeken of er echt toekomst zat in haar ideeën, sloot ze zich aan bij HKU X en deed ze een aanvraag voor de SIA Take-offsubsidie. Met succes!
Lees meer >

MUSA Intimates
MUSA Intimates is een lingeriemerk dat streeft naar een wereld waarin ‘lekker in je vel zitten’ een schoonheidsideaal is. MUSA’s innovatieve ondergoed wordt gemaakt van bananentextiel, een stof afkomstig van de stam van de bananenplant. In 2019 ontving MUSA de SIA Take-offsubsidie. Binnenkort lees je hier meer!

Honeyguide
Honeyguide stimuleert toerisme met een positieve impact. Honeyguide gelooft dat toerisme & vrije tijd het herstel van natuur juist kan bevorderen en de waardering voor lokale culturen & ambachtelijke producten kan vergroten. Een beter leven voor mensen en dieren, waarbij reizen ons dichter bij elkaar brengt. Honeyguide kreeg in 2019 de SIA Take-offsubsidie toegekend. Binnenkort lees je hier meer!

Studio PMS
Studio PMS is een Utrechts modecollectief dat continu op zoek is naar innovatieve en duurzame manieren om mode te communiceren. PMS streeft naar een industrie die minder hiërarchisch, conservatief en passief is. Studio PMS ontving in 2020 de SIA Take-offsubsidie. Binnenkort vind je hier meer informatie!

Mina
In november 2020 won Nadine van den Berg een afstudeerprijs voor haar project ‘Mina’. Haar carrière kwam meteen in een stroomversnelling terecht. In 2021 besloot ze om voor Mina de SIA Take-offsubsidie aan te vragen. Haar aanvraag werd helaas afgekeurd. Maar deze rasoptimist zit niet gauw bij de pakken neer.
Lees meer >

De SIA Take-offsubsidie is voor hbo-studenten, -onderzoekers en -docenten met een creatief idee dat mogelijk een oplossing is voor een maatschappelijk probleem. De subsidie van € 20.000 tot maximaal € 25.000 euro biedt je de financiële ruimte om een haalbaarheidsstudie uit te voeren. HKU X ondersteunt en begeleidt studenten en alumni die deze subsidie aan willen vragen. De Take-offsubsidie kan 2 keer per jaar aangevraagd worden, het toegekende bedrag wordt beschikbaar gesteld aan HKU. Op de website van SIA vind je meer info en de actuele sluitingsdata.