Inspirerende voorbeelden en de rol van HKU X.

ONGEREMD

Het team van Ongeremd (vijf alumni van HKU Design) ontwikkelde in samenwerking met centrum voor hulpmiddelen Vegro een prototype voor een uittrekbare ‘rolstoelbank’. Deze oplossing vergemakkelijkt sociale interactie doordat vrienden, familie en hulpverleners eenvoudig op ooghoogte van rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen. Dat voorkomt ongemakkelijk omhoog/omlaag kijken.

HKU X ondersteunde het team met het binnenhalen van financiering voor marktonderzoek. Ook bereikte het idee via de HKU-Facebookpagina 1 miljoen mensen. De bijbehorende reacties en discussies leidden direct tot waardevolle aanvullingen voor het marktonderzoek.

Meer over Ongeremd

“HKU X HEEFT ONS ONDERSTEUND BIJ HET VERWERVEN VAN FINANCIERING VOOR VERDER ONDERZOEK.”

LUISTERPAAL

Met de luisterpaal krijgt een oude ANWB-praatpaal een tweede leven. Maker is Paul Hohner, die de Luisterpaal heeft ontworpen samen met Lucy van Dorst. Inmiddels zijn ze ieder hun eigen weg gegaan, maar binnen HKU X ontwikkelt Paul de luisterpaal en andere participatietools om in verschillende Utrechtse wijken en andere gemeenten in te zetten.

Mede dankzij HKU X heeft de Luisterpaal op verschillende festivals gestaan, waaronder ADF Live.

Bekijk meer van Paul Hohner

“DE COACHES VAN HKU X GAVEN ADVIES ALS IK ER NIET UIT KWAM MET MIJN OPDRACHTGEVER.”

POSITIVE SOUND

Muziektechnologen Matthee de Bruin en Nathan Marcus, theatermaker Malou Palmboom en ruimtelijk ontwerper Jennifer Foster hebben onderzoek verricht naar de mogelijkheden van een gezonder Beurskwartier vanuit het perspectief van geluid. Het Beurskwartier is een nieuw te verrijzen wijk bij de Jaarbeurs in Utrecht.

Dit heeft geleid tot een rapport met stevige aanbevelingen voor een omgeving waar geluid geen omgevingslawaai is, maar een positieve ervaring die bewust is ontworpen.

Bezoek de website

“DANKZIJ HKU X GINGEN DEUREN VOOR ONS OPEN DIE ANDERS GESLOTEN WAREN GEBLEVEN”

OPGROEIKAARTJES

“Een samenleving waarin iedereen mee kan doen, begint met toegankelijke informatie.”

Onder de naam Studio Flessenpost specialiseren Simone van Daelen en Marleen Klapwijk zich in communicatiemiddelen voor gesprekken over complexe zorg- en welzijnskwesties met laagtaalvaardigen. Deze middelen kunnen worden ingezet door medewerkers van gemeentes, zorginstanties, consultatiebureaus en andere organisaties.

Voorbeelden zijn de Opgroeikaartjes voor gesprekken op consultatiebureaus en de traktatieschaal, om ouders en kinderen op een positieve manier anders laten te kijken naar trakteren op school.

HKU X heeft de oprichters geholpen opdrachten binnen te halen en ondersteund bij de groei van het eigen netwerk.

Meer zien van Studio Flessenpost

“HKU X HEEFT ONS GEHOLPEN MET PRIJSBEPALING EN ONZE ZOEKTOCHT NAAR NIEUWE FINANCIERING.”

CUESPOT

CueSpot is software die de communicatie tussen (film)regisseur en componist eenvoudiger maakt. Gemaakt door alumni Muziek en Technologie Devin de Vries, Jeroen Jaspers en Bas van Win, die samen NOZEM Audio vormen.

CueSpot regelt alles ‘in the cloud’: afspelen, uitproberen, wijzigen en commentaar geven kan allemaal in één moeite door, veel sneller dan wanneer je grote bestanden heen en weer moet verzenden. Met name interessant voor filmmakers met een klein budget, maar eigenlijk voor alle makers.

In samenwerking met HKU X is financiering binnengehaald voor een haalbaarheids- en martkonderzoek. Dit maakte het mogelijk CueSpot te presenteren op het toonaangevende NAMM-congres in de VS.

Ontdek NOZEM Audio

BINNENKORT JOUW PROJECT HIERBIJ?Meld je aan!