Ongeremd

Ongetwijfeld herkenbaar voor mensen in een rolstoel: je hebt nauwelijks gesprekken op gelijke hoogte. Jij moet telkens omhoog kijken en je gesprekspartner naar beneden.

Het team van Ongeremd (vijf alumni van HKU Design) ontwikkelde in samenwerking met centrum voor hulpmiddelen Vegro een prototype voor een ‘rolstoelbank’. Deze oplossing zorgt ervoor dat vrienden, familie en hulpverleners eenvoudig op ooghoogte van rolstoelgebruikers kunnen plaatsnemen.

Deze innovatieve maar eenvoudige oplossing bestaat uit een ‘harmonica’ die aan één van de rolstoelwielen is bevestigd en die je uitnodigend kunt uittrekken met de mededeling: ‘Kom er gezellig bij zitten!’ Dit past helemaal bij de missie van Ongeremd: ongeacht de mate van mobiliteit doen wat je graag wilt doen.

Bekijk de oplossing

Ongeremd wil mogelijk maken dat jij kunt doen wat je graag wilt doen, ongeacht je mate van mobiliteit.

Marktonderzoek

Dankzij een gehonoreerde SIA Take-off aanvraag onderzoeken Ongeremd en HKU X vanaf maart 2019 op welke manier de rolstoelbank het beste op de markt gebracht kan worden.

Voorlopig hoogtepunt van dit onderzoek is een door HKU-studenten gemaakte video over Ongeremd. Deze video werd op Facebook en Instagram meer dan 500.000 keer bekeken en 1500 keer gedeeld. De bijbehorende reacties en discussies leidden direct tot waardevolle aanvullingen voor het marktonderzoek.

Ongeremd bestaat uit:

Esmée Peters – Spatial Design
Jan van Steenbergen – Product Design
Yara Roosendaal – Spatial Design
Jackey Koopmans – Spatial Design
Rosa Huibers – Product Design

Neem contact op met Ongeremd