Flex

Ontwerper Jeanine Middelman ontwikkelde meubellijn Flex, speciaal voor gebruik in het klaslokaal. Deze serie maakt het mogelijk om je lokaal binnen no-time om te bouwen tot laboratorium of spellokaal. Zo maak je de leeromgeving geschikt voor elke manier van lesgeven.

Jeanine: “Voor mij was het duidelijk dat ik voor klassieke leslokalen wilde gaan ontwerpen, met als doel het lokaal zonder grote ingrepen zo flexibel mogelijk te maken.  Niet alleen voor toepassing van de MI-methode (meervoudige intelligentie) maar ook voor het opkomende bewegend leren.”

Website ‘Designed by Jeanine’

De meubels zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook een verlengstuk van het al beschikbare ontwikkelingsmateriaal

“Klaslokalen zijn over het algemeen vierkant en hebben gemiddeld een vloeroppervlakte van 45 vierkante meter. Hierin is niet heel veel mogelijk, aangezien je ook 25 tot 30 leerlingen moet herbergen. Met deze speciale meubellijn wil ik flexibiliteit creëren voor de leerkracht. De meubels zijn niet alleen functioneel, maar zijn ook een verlengstuk van het al beschikbare ontwikkelingsmateriaal.”

De meubels voldoen aan de volgende eisen:

  • Lichtgewicht
  • Multifunctioneel
  • Makkelijk op te bergen
  • Veilig
  • Kleurrijk

Jeanine Middelman kwam via HKU X in contact met mogelijk geinteresseerde partijen voor haar meubellijn. Voor andere projecten werkt ze samen met onder andere Studio Flessenpost.

Facebookpagina van Jeanine Middelman