CueSpot

CueSpot is software die de communicatie tussen (film)regisseur en componist eenvoudiger maakt. Gemaakt door alumni Muziek en Technologie Devin de Vries, Jeroen Jaspers en Bas van Win.

Wanneer een componist normaal gesproken muziek onder een stuk film zet en een conceptversie aanlevert, geeft de regisseur commentaar en aanwijzingen en doet suggesties. Dat vereist heen en weer sturen van grote bestanden en lappen tekst, met (dure) wachttijd tot gevolg.

CueSpot regelt dit allemaal ‘in the cloud’: afspelen, uitproberen, wijzigen en commentaar geven, het kan allemaal in één moeite door, supersnel en veel goedkoper. Met name interessant voor filmmakers met een klein budget, maar eigenlijk voor alle makers van belang.

Zie CueSpot in actie

Communicatie tussen de regisseur en de componist kan eenvoudiger, sneller en goedkoper

Haalbaarheidsonderzoek

In samenwerking met HKU X is begin 2018 een aanvraag gedaan voor een SIA Take-off haalbaarheidsonderzoek. Deze is later dat jaar toegekend. Deze financiering maakte het mogelijk een prototype te maken van CueSpot en deze te presenteren op het toonaangevende NAMM-congres in de VS. Hier kreeg NOZEM Audio zicht op de internationale markt voor hun product en eventuele partners.

NOZEM Audio is door Devin, Jeroen en Bas in het examenjaar opgericht. Het compositiebedrijf heeft inmiddels muziek verzorgd voor dertien films, een theatervoorstelling, een fanfareorkest, een koor, een sportvereniging en een podcast. Die ervaringen leidde tot het idee voor Cuespot.

NOZEM Audio-website